Sunday, February 19, 2023

***ADA MODAL RM1400++ TAPI BOLEH SIMPAN EMAS BERNILAI RM10,000?***

***ADA MODAL RM1400++ TAPI BOLEH SIMPAN EMAS BERNILAI RM10,000?***
Salam sahabat semua.

Memang payah nak percaya. Ramai yang kata ini adalah SCAM.
Tunggu dulu. Sebelum mengatakan ini adalah SCAM, mari kita tengok bukti yang sangat kukuh yang menolak dakwaan yang mengatakan apa yang kami tawarkan ini adalah SCAM.

Pertama:

Kita tengok dulu latar belakang syarikat. Untuk makluman sahabat, Quantum Metal telah ditubuhkan sejak lebih 10 tahun yang lalu.

Jadi, munasabah ke satu syarikat yang dah beroperasi lebih 10 tahun tidak pernah didakwa oleh pihak berkuasa jika benar-benar QM adalah SCAM?

Info lanjut berkaitan QM Boleh didapati di sini:
Jom tengok Siapa pula Rakan kongsi Quantum Metal.
Maksud Rakan kongsi di sini adalah pihak-pihak yang mempunyai hubungan secara langsung sama ada sebagai pelanggan seperti Bank Muamalat, Affin Bank, Al Rajhi Bank dll.
Atau pihak yang ada hubungan secara langsung yang menyokong usaha-usaha QM dalam mempromosikan pemasaran Emas seperti DEWAN Perdagangan Islam Malaysia (DPIM).

Baca info di Sinar Harian


Ok. Logik Kah pihak bank atau DPIM untuk menjalin kerjasama dengan QM kalau QM ni SCAM? Pastinya tidak logik kan?

Untuk info boleh lihat di sini:

Ketiga:

Baik jom tengok pula Siapa yang ada dalam Badan Penasihat Syariah QM.
Mereka adalah:
1. Tan Sri Sheikh Ghazali bin Abdul Rahman, Pengerusi Jawatankuasa Teknikal Undang-undang Islam dan Sivil, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia sejak 2020.
2. Tuan Haji Sakaria Bin Semela, beliau telah berkhidmat dalam Keadilan dan Undang-undang Syariah sebagai Hakim Syariah dan Ketua Pendakwa Syariah hampir 30 tahun.
Untuk info lanjut sila lihat di bawah:
Soalan saya, masuk akal ke dua orang individu yang sangat dihormati ini untuk berada dalam sebuah syarikat yang dianggap SCAM?
Pastinya tidak masuk akal.

Keempat:

Jom kita tengok pula testimoni mereka yang terlibat secara langsung bersama Quantum Metal.

Puan Aida - Leader Angel Group - Berjaya mengumpulkan 44 KG emas bernilai RM11.3 juta dalam masa 2 tahun sahaja.

Boleh tengok video ini.Jadi apa yang saya jelaskan di awal tadi iaitu dengan modal RM1,400++ Anda boleh menyimpan emas bernilai RM10,000 bukan SCAM bahkan ia adalah satu kaedah pembiayaan patuh Syariah dan telah disahkan oleh penal Syariah.
Bagaimana GAEX10 boleh Bantu Anda untuk menjana pendapatan dengan modal yang rendah?
Bila Anda beli 1 unit GAEX10 bernilai RM1,400, nilai Pelaburan sebenar anda adalah RM1,000 sahaja dan RM400 adalah management fee untuk tempoh setahun.
Tapi yang bestnya, dengan pembelian 1 unit bernilai RM1,000 ini Anda layak untuk dapat pembiayaan melalui kaedah tawarruq murabahah dari QM sebanyak RM9,000.
Wow! Hebatkan? Mana ada syarikat yang sanggup buat macam ni kan? Jadi sekarang jumlah Pelaburan anda sudah menjadi RM10,000.
Katalah, lepas 6 Bulan anda membuat pembelian ini, harga Emas naik 10% (ini perkara biasa dalam Emas) maka Anda akan mendapat keutungan sebanyak RM1,000 iaitu 10% dari RM10,000 Emas yang anda beli melalui GAEX10.
Jadi sekarang anda nak ambil keuntungan dengan menjual Emas tersebut yang kini sudah bernilai RM11,000 kepada QM.
Maka QM akan membeli balik Emas Anda yang bernilai RM11,000 dengan harga semasa.
Oleh kerana Anda belum lagi membayar pembiayaan sebanyak RM9,000 maka QM akan tolak jumlah tersebut sebelum membuat pembayaran kepada Anda.
Jadi jumlah RM11,000 akan ditolak dengan RM9,000 maka bakinya adalah RM2,000 akan dimasukkan ke dalam akaun Anda.
Selain dari itu QM juga akan memulangkan balik 50% dari management fee sebab Anda hanya menyimpan emas selama 6 Bulan. Jadi QM akan masukkan sebanyak RM2,200 ke dalam akaun Anda.
Jadi sekarang berapa Anda untung dalam masa 6 bulan?
Jom kita kira. Modal Anda RM1,400. Selepas 6 bulan Anda dapat balik RM2,200. Jadi Anda untung RM800 dalam masa 6 bulan atau 57%. Hebat tak?
Kalau pun Anda Terpaksa memyimpan Emas tersebut selama 1 tahun dan Anda mendapat keuntungan sebanayak 57%, ianya jauh lebih berbaloi berbanding Pelaburan di tempat-tempat lain.
Disclaimer: ini bukan satu janji. Ia adalah anggaran apa yang akan berlaku jika sekiranya harga Emas naik sebanyak 10% setahun. Jika harga Emas turun Anda perlu tunggu hingga harga Emas naik kembali. Bila baik barulah Anda menjualnya.

*Pelabur yang bijak adalah mereka yang membeli semasa harga rendah dan menjualnya bila harganya Tinggi. Manakala Pelabur yang tidak bijak pula adalah mereka yang membeli semasa harga tinggi dan menjualnya bila harganya rendah*
Kalau dah yakin dan nak terus daftar, klik saja link di bawah:


Salam Ukhuwah dari saya. Prof Madya Dr Nik Rahim Nik Wajis +6018 356 3832 (Call/Whatsapp) / +6014 820 7111 (call /sms only) Nilai, Negeri Sembilan
This Blog is owned & Managed by Dr. Nik Rahim Business Ventures (CA0362533-V). 
It is a personal plus Business Blog run by Dr. Nik Rahim

No comments:

Post a Comment

Featured Post

BENARKAH EMAS ADALAH PELABURAN TERBAIK SEPANJANG ZAMAN?

Assalamu 'alaikum dan salam sejahtera sahabat semua.  Emas seperti yang kita ketahui adalah logam yang amat tinggi nilainya. Jadi tidak ...