Saturday, July 1, 2023

***KHUSUS UNTUK USAHAWAN*** **URUSKAN PERNIAGAAN ANDA DENGAN CARA LEBIH BIJAK BERSAMA QUANTUM METAL.**

***KHUSUS UNTUK USAHAWAN***
**URUSKAN PERNIAGAAN ANDA DENGAN CARA LEBIH BIJAK BERSAMA QUANTUM METAL.**

Salam ukhuwah buat para usahawan.
Sebagai seorang usahawan - tidak kira berapa besar saiz peniagaan anda, anda pastinya inginkan keuntungan yang maksimum dari perniagaan anda bukan?
Kalau pada kebiasaanya anda cuma mendapat hanya satu sumber keuntungan iaitu dari perniagaan anda, kali ini saya akan tunjukkan kepada anda bagaimana cara untuk dapat 2 keuntungan dari perniagaan anda.
Baik. Begini caranya.
Sebagai contoh setiap bulan sebagai usahawan kecil anda memperolehi kutipan hasil perniagaan sebanyak RM10,000 dan modal pusingan bulanan anda adalah RM8,000. Jadi mahu tidak mahu anda perlu menggunakan wang sebanyak RM8,000 pada setiap bulan.
Jadi wang lebihan sebanyak RM2,000 anda beli emas sebagai satu kaedah pelaburan yang biasa anda lakukan.
Jadi dalam masa setahun anda akan ada simpanan emas sebanyak RM24,000. Tahniah kerana menjadi pelabur yang bijak.

Tapi...
Saya ada kaedah yang lebih baik dari apa yang telah anda lakukan. Bagaimana?
Begini caranya.
Pertama, bila anda mendapat kutipan sebanyak RM10,000 pada setiap bulan, anda JANGAN gunakan duit itu sebagai modal pusingan. Sebaliknya anda beli emas melalui Quantum Metal sebanyak RM10,000. Sekarang anda sudah ada simpanan emas bersama Quantum Metal sebanyak RM10,000.
Tapi anda perlu wang RM8,000 untuk modal pusingan perniagaan anda bukan?
Baik dalam Quantum Metal ada produk yang dipanggil Gold Convert. Prosesnya sama seperti al Rahnu yang mana dengan cagaran sebanyak RM10,000 itu anda boleh keluarkan sebanyak 85% atau RM8,500 untuk digunakan sebagai modal pusingan.
Jadi sekarang anda ada simpanan emas sebanyak RM10,000 setiap bulan atau RM120,000 dalam tempoh setahun berbanding hanya RM24,000 jika menggunakan kaedah lama.
Jika harga emas naik 10% sahaja dalam masa setahun dari jumlah simpanan emas sebanyak RM120,000 anda akan mendapat keuntungan sebanyak RM12,000.
Jadi anda akan dapat 2 keuntungan dari perniagaan anda. Satu dari peniagaan anda dan satu lagi dari simpanan emas anda.
Bijakkan?

Nak tahu lebih lanjut boleh Join Group Wasap kami. Klik jer link di bawah. Team DNR Gold Quantum Metal akan bantu anda insya Allah.
atau boleh terus daftar secara PERCUMA di sini. Nanti team DNR Gold akan menghubungi anda insya Allah.


Salam Ukhuwah dari saya. Prof Madya Dr Nik Rahim Nik Wajis +6018 356 3832 (Call/Whatsapp) / +6014 820 7111 (call /sms only) Nilai, Negeri SembilanThis Blog is owned & Managed by Dr. Nik Rahim Business Ventures (CA0362533-V). It is a personal plus Business Blog run by Dr. Nik Rahim

No comments:

Post a Comment

Featured Post

BENARKAH EMAS ADALAH PELABURAN TERBAIK SEPANJANG ZAMAN?

Assalamu 'alaikum dan salam sejahtera sahabat semua.  Emas seperti yang kita ketahui adalah logam yang amat tinggi nilainya. Jadi tidak ...