Wednesday, June 28, 2023

Macamana nak jadikan wang yang ada bertahan lebih lama?

 Macamana nak jadikan wang yang ada bertahan lebih lama?


Salam sahabat semua.

Prof Madya Dr Nik Rahim

Pernah tak anda  terfikir untuk menggandakan wang yang ada supaya wang tersebut boleh bertahan lebih lama dan kalau boleh tidak habis sampai bila-bila bahkan terus bertambah? 

Sebagai contoh, anda ada wang saguhati dari kerajaan atau dari KWSP sebanyak RM100k ketika pencen. Anda sudah tidak bekerja. Pencen pula tidak cukup untuk menampung perbelanjaan keluarga. Jadi mahu tak mahu anda terpaksa guna wang tadi untuk perbelanjaan. 

Jika anda perlukan RM3k sebulan, dalam tempoh 3 tahun sahaja wang itu akan habis. Jika anda perlukan RM5k sebulan, kurang dari 2 tahun wang tersebut akan habis. Jika perbelanjaan bulanan anda seperti saya iaitu RM10k sebulan, maka kurang dari setahun, semua wang tersebut akan habis digunakan.

Jadi apa solusinya? Macamana cara nak pastikan bahawa wang anda kekal lebih lama bahkan semakin bertambah setiap hari?

Saya sudah jumpa jalan penyelsaiannya insya Allah.

Jawapannya adalah GIGAMAX

Sebelum itu jom saya perkenalkan kepada sahabat tentang Cryptocurrency kerana  GIGAMAX membuat trading dalam pasaran Cryptocurrency. Cryptocurrency merupakan aset digital yang menggunakan Teknologi Blockchain. Anda boleh bandingkan konsep kripto ini lebih kurang sama seperti konsep mata wang sebenar. Perbezaan utamanya adalah kripto tidak wujud dalam bentuk fizikal seperti wang kertas dan syiling. 

Selain itu, kripto tidak tidak mempunyai kuasa pusat seperti Bank Negara yang mengawal dan memantau semua urusan mengenai duit, kredit kad, skor CCRIS, skor CTOS dan sebagainya. Kripto beroperasi dengan sendiri kerana ia merupakan aset digital yang didesentralisasi atau decentralized dan wujud di luar perbankan tradisional. Bitcoin adalah aset digital yang pertama diperkenalkan pada tahun 2009  dan sehingga ke hari ini Bitcoin telah mencapai paras tertinggi setakat ni iaitu 64,000 USD pada November 2021.

Macamana GIGAMAX membantu anda membuat keuntungan antara 0.8-1% sehari?

Pelbagai cara untuk menghasilkan keuntungan dalam pasaran cryptocurrency sebagai contoh berdagang ( trading ) , mining , staking dan banyak lagi. Yang popular adalah trading. Trading memerlukan ilmu pengetahuan yang tinggi seperti kemahiran membaca chart,analisis chart dll. Kebiasaannya mengambil masa 2-5 tahun untuk mahir dalam bidang ini. Wujudnya GigaMax ini adalah untuk membantu kita menjana pendapatan dengan hanya beberapa click . Tidak perlu belajar sehingga 2-5 tahun. Semuanya di hujung jari anda!
Arbitrage Trading - Cara GIGAMAX membantu anda membuat keuntungan antara 0.8-1% sehari.
 
Bagaimana?

Menurut coinmarketcap.com terdapat sebanyak 22,282 pasaran matawang kripto. Ini bukan bermakna terdapat 22,282 platform pertukaran, tetapi jumlah pasangan matawang kripto dalam platform yang berbeza. Contohnya, pasangan BTC/USD didagangkan dalam lebih 10 platform pertukaran, pasangan ETH/BTC dalam lebih 15 platform pertukaran dan sebagainya.

Dalam setiap platform, harga yang ditawarkan adalah berbeza-beza, ada yang tinggi dan ada yang lebih rendah. Ini adalah kerana setiap platform tidak mempunyai hubungan sesama sendiri dan antara faktor yang menyumbang kepada harga adalah permintaan dan bekalan. 

Selain daripada itu, dalam beberapa platform pertukaran kecil yang kurang popular, jumlah perdagangan sesuatu matawang kripto itu cukup kecil sehinggakan harga matawang kripto itu agak lambat untuk diselaraskan kepada harga semasa.

Disebabkan perbezaan dalam harga ini, ramai trader boleh mengambil kesempatan untuk membeli matawang kripto di platform pertukaran yang menawarkan harga yang rendah, dan menjualnya di platform pertukaran lain dengan harga tinggi untuk memperoleh keuntungan. 
Nampak mudah, bukan?

Arbitrage trading adalah proses mengambil kesempatan terhadap perbezaan harga matawang kripto dalam exchanger berbeza untuk memperoleh keuntungan. Sebagai contoh kita beli BTC di Huobi yang pada ketika itu menawarkan rate BTC 22,300 USD , kemudian transnfer BTC tersebut ke Binance kerana di rate BTC di Binance adalah 22,500 USD. Jadi jual BTC di Binance. Dah ada untung sebanyak 200 USD. 

Dengan cara arbitrage ni kita dapat atasi masalah seperti tiada ilmu pengetahuan dalam membaca chart, tiada masa untuk buat teknikal analisa dan lain-lain halangan. Dengan kemudahan arbitrage trading ini boleh dikatakan ianya adalah kalis rugi kerana tidak bergantung pada market. Walaupun market jatuh tetap boleh buat profit.

TETAPI jika kita laksanakan Arbitrage Trading ini secara manual , kita perlukan modal yang besar , perlu luangkan masa untuk monitor crypto apa yang sesuai untuk trade.

Nota: Dalam aribitrage trading yang menggunakan teknologi AI, robot tidak akan membeli mana-mana crypto jika tidak boleh dijual serta merta. Ini dapat mengelakkan dari berlakunya floating loss (situasi yang sangat ditakuti oleh kebanyakan traders).Oleh itu, wujudlah GigaMax sebagai satu software yang mampu menjana pendapatan melalui Arbitrage Trading ini. Secara purata GigaMax boleh menghasilkan keuntungan sehari 0.8-1% melalui arbitrage trading. Cara untuk set up hanya memerlukan 5 minit sahaja. Mudah untuk digunakan.

Jika kita lihat contoh platfrom E commerce sekarang seperti Lazada & Shopee
Kita juga boleh membuat keuntungan dengan dua platform ini dengan cara kita beli sebuah powerbank yang sama berharga 50.00 di Lazada sebagai contoh dan menjualnya  di shopee dengan harga RM 55.00. Untung bersih sebanyak RM 5.00

Ini adalah analogi kepada Arbitrage Trading  

Testimoni

Ini adalah testimoni akaun personal saya sejak dari mula join Gigamax pada 16 April 2023 hingga hari ini 8hb Mei 2023 (22 hari). Ini adalah bukti keuntungan harian antara 0.8-1% setiap hari tanpa gagal. Alhamdulillah...

18.4.2023

18.4.2023

18.4.2023


19.4.2023

20.4.2023

29.4.2023

1.5.2023

5.5.2023

7.5.2023


Demikian sedikit perkongsian dari saya. Jika sahabat berminat untuk menyertai Gigamax, boleh terus mendaftar di sini. Daftar Gigamax dan masukkan di ruangan referral no kod ini: 8I6QX9ATVOQ5SIZ

Pihak admin akan menghubung anda sebaik sahaja pendaftaran telah berjaya dilakukan.

Nota: Untuk mendaftar sebagai ahli di GIgamax, sahabat perlu terlebih dahulu mendaftar dengan mana-mana Exchanger. Untuk Bybit boleh mendaftar di sini.


Selepas mendaftar sila hubungi admin. Insya Allah admin akan guide sahabat semua dari A-Z insya Allah.

Wassalam
Ikhlas dari kami
Dr Nik Rahim Nik Wajis
Pengasas
DrGiga Team GigaMax.

 &

Nik Umair (Admin)

Nik Ammar Syihab (Admin)Kredit Info:
https://gigamaxinfo.com

 
Salam Ukhuwah dari saya. Prof Madya Dr Nik Rahim Nik Wajis +6018 356 3832 (Call/Whatsapp) / +6014 820 7111 (call /sms only) Nilai, Negeri Sembilan

No comments:

Post a Comment

Featured Post

BENARKAH EMAS ADALAH PELABURAN TERBAIK SEPANJANG ZAMAN?

Assalamu 'alaikum dan salam sejahtera sahabat semua.  Emas seperti yang kita ketahui adalah logam yang amat tinggi nilainya. Jadi tidak ...