Saturday, July 17, 2021

PELUANG MENJANA PENDAPATAN SEHINGGA 50% BERSAMA NAM PUBLICATIONS

Salam sahabat semua.

Kita semua tahu, pandemik Kovid -19 ini benar-benar memberi kesan dalam kehidupan kebanyakan anggota masyarakat. Namun kesan pasti berbeza antara satu golongan dengan golongan yang lain. Bagi mereka yang kaya raya, pandemik mungkin sekadar mengurangkan keseronokan mereka membeli belah dan makan angin ke luar negara yang menjadi rutin tetap setiap tahun. Bagi pemilik gedung-gedung perniagaan besar, meskipun terkesan dengan pandemik ini, namun pastinya tidak sama dengan golongan peniaga kecil begitu juga dengan mereka yang terpaksa diberhentikan kerja kerana majikan tidak lagi mampu untuk membayar gaji mereka.
Meskipun pihak kerajaan telah membelanjakan berbillion ringgit bagi membantu meringankan beban kewangan yang ditanggung oleh golongan yang kurang bernasib baik ini, namun ianya jauh dari mencukupi.
Setiap anggota masyarakat perlulah merasa simpati dengan golongan ini dan sewajarnya tampil memberikan bantuan berdasarkan kepada kemampuan masing-masing.

NAM Publications juga tidak sekadar berpeluk tubuh melihat kesengsaraan yang dialami oleh golongan ini lantas tampil untuk turut m membantu. Namun bantuan yang dimaksudkan bukanlah berbentuk wang ringgit kerana  NAM Publications hanyalah sebuah syarikat Bumiputera kecil yang tidak mampu menyediakan bantuan kewangan kepada sahabat-sahabat yang kurang bernasib baik. Sebaliknya NAM Publications  membuka ruang bagi setiap anggota masyarakat di luar sana untuk menjana pendapatan dengan menajdi wakil jualan dengan pulangan sehingga 50% dari hasil jualan buku-buku terbitan NAM Publications.


Antara buku terbitan NAM Publications ialah:

Kenapa Saya Tidak Jadi Jutawan

Buku ini ditulis oleh Prof Madya Dr Nik Rahim bin Nik Wajis, Pensyarah Fakulti Syariah dan Undang-Undang, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM). Buku ini diterbitkan pada tahun 2017 dan telah berjaya dijual sebanyak 3,000 naskhah. Buku ini juga boleh didapati di Perpustakaan Desa di seluruh negara.

Buku ini merupakan penulisan dan perkongsian penulis berhubung perancangan kewangan Islam. Penulis menggariskan beberapa sebab utama kegagalan masyarakat dalam perancangan kewangan. Antara punca utama adalah kegagalan mengawal nafsu belanja. Di dalam buku ini, penulis kerkongsi beberapa tips yang sangat berkesan untuk melawan nafsu ketika berbelanja.


Harga Buku RM30.00
Pos: RM6.00
Insentif: RM15.00 bagi setiap jualan
Untuk menjadi wakil jualan NAM Publications, sila hubungi nombor di bawah.

Salam Ukhuwah dari saya. Prof Madya Dr Nik Rahim Nik Wajis +6018 356 3832 (Call/Whatsapp) / +6014 820 7111 (call /sms only) Nilai, Negeri Sembilan

No comments:

Post a Comment